Torstai-illan kupla - Helsingin Laulu

Torstai-illan kupla

Julkaistu: 

Torstai-illan kupla

Kirjoittaja

Jukka Isokangas
Helsingin Laulun barbassojen ääniviskaali, baritoni-kakkostenorilaulaja

Korona-ajan kuorolauluharrastus on ollut kyllä aikamoinen kokemus. Samassa tilassa tapahtuvaan, kuorokavereiden kanssa kylkikyljessä laulamiseen perustuvaan tekemiseen viimeiset puolitoista vuotta toi ihan uudenlaista kulmaa. Etätreenejä Zoomin, Facebook Liven ja Jamuluksen avulla. Paljon omaa opettelua, kun etänä ei voinut peesailla muiden mukana. Virtuaaliesitysten äänityksiä. Luopumista toki myös, kun kuorokonsertteja peruttiin, Art Goes Kapakan kuorojen kierros jäi väliin ja vuotuinen kuoroleiri järjestettiin Tallinnan sijaan Helsingissä.

Omalta kuorolaulajaprofiililtani olen niin sanottu myöhäisherännäinen. Aloitin kuorolaulamisen vasta päälle nelikymppisenä. Kaikki lähtee tietenkin siitä, että tykkään laulaa. Nuotinlukutaito, äänenmuodostus ja yhteisen soinnin ymmärrys ovat pikku hiljaa kehittyneet. Mutta kuorotreeneissä ei helpolla pääse vieläkään. Haastetta piisaa eikä tylsää hetkeä ole. Itselleni sopii hyvin Helsingin Laulun suunnitelmallinen, tavoitteellinen ja kunnianhimoinen tekeminen. On aika hienoa kun biisiluettelo, jonka itse taitaa, täydentyy joka vuosi jopa parillakymmenellä kipaleella, joista useat vielä opetellaan ulkoa. Eikä motivaatiota vähennä lainkaan tieto siitä, että useat tutkimukset osoittavat kuorolaulun parantavan elämänlaatua, kehittävän kielellistä toimintakykyä ja pidentävän ikää.

Täytyy myöntää, että syksyllä oli kiva palata takaisin normaaliin lähitekemiseen myös kuorolauluharrastuksen osalta. Minulle joka torstaiset harjoitukset Kalliossa ovat lähes meditatiivinen kokemus, jolloin kaikki muu unohtuu, eräänlainen torstai-illan kupla! Joka viikkoisten treenien lisäksi olemme jo päässeet esiintymään Helsingin kirkoissa ja marras-joulukuussa ovat edessä odotetut konsertit. Kiitos Helsingin Laulun hallituksen ja kuoronjohtaja Hanna Remeksen innovatiivisuuden ja sinnikkyyden ja koko kuoron sitoutumisen, kuoro on kehittynyt ja työstänyt tulevan kauden ohjelmistoa jokaviikkoisin harjoituksin koko korona-ajan. Helsingin Laulun miesääniin mahtuu mukaan! Ensi vuoden ohjelmassa on paljon hienoja konsertteja, tapahtumia ja leirejä. Ehkäpä jopa kuorojen joululaulufestivaalit ulkomailla. Ja tietenkin torstaitreenit Kalliossa. Mikäli haluat tietää lisää, ota ihmeessä yhteyttä!

Lue myös

Kuva Requiemin nuotista, alton stemma merkitty

Kohti sielunmessua

Marraskuussa 2021 keskellä joululaulujen harjoittelurupeamaa kuoronjohtajamme Hanna kertoi, että keväällä

Jaa artikkeli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn