Hae kuoroon - Helsingin Laulu

Mukaan

Helsingin Lauluun?

Miksi hakea Helsingin lauluun?

No tietysti siksi, koska meillä on mahtava meininki sekä kehittävää ja haastavaa laulettavaa, ja otamme Sinut vastaan sellaisena kuin olet – koelaulun kautta. 

Meillä HL:ssa kaikki uudet laulajat aloittavat kuorouransa 2–3 kuukauden mittaisella koeajalla. Tänä aikana Sinä ehdit tutustua meihin ja me Sinuun.

Me HL:ssa tykätään treenata täysillä, sillä haluamme kehittyä ja olla hyviä. Odotammekin uusilta laulajilta musikaalisuuden ja oivallisen lauluäänen lisäksi myös riittävää nuotinlukutaitoa, sitoutumista yhteisiin tavoitteisiin ja intoa treenaukseen sekä kotona että kuorotreeneissä.

Meillä on aina hyvä pössis ja se tarkoittaa sitä, että HL:ssa lauletaan ja nauretaan paljon. Tule mukaan ja koe laulu Helsingin Laulussa!

Kevään 2024 varsinaiset HL Proovit on pidetty tammikuussa, mutta etenkin uusista innokkaista tenoreista ja bassoista olemme aina kiinnostuneita!

Ilmoittautumiset kuoronjohtajalle [email protected] tai linkki alla.

Ilmoittautumisen yhteydessä kerro:

– nimi (etu- ja sukunimi)
– sähköpostiosoite
– puhelinnumero
– ikä
– musiikki- ja laulutaustasi lyhyesti
– nuotinlukutaitosi
– muuta, mitä haluat kertoa itsestäsi

Voit seurata tekemisiämme myös Helsingin Laulun facebook-sivuilla, Instagramissa ja Twitterissä. 

Mitä laulaminen Helsingin Laulussa on käytännössä?

01

Meillä on valmiuksia eri musiikkityyleihin ja olemme ennakkoluulottomia ja kiinnostuneita uusista haasteista.

02

Treenaamme paljon – kertaviikkoisten harjoitusten lisäksi esimerkiksi opettelemme stemmoja itsenäisesti, myös kuoron tarjoaman teknisen tuen avulla.

03

Käymme laulutunneilla, laulamme pienryhmissä ja stemmoittain – stemmaviskaalit pitävät meistä hyvää huolta!

Kuoro

harjoittelee

Helsingin Laulun harjoitukset pidetään torstaisin kello 18-21. Harjoitustilamme sijaitsee Kallion seurakunnan seurakuntasalissa osoitteessa Siltasaarenkatu 28. Lisäksi vuosittain on kaksi harjoitusviikonloppua, joista toinen Helsingin ulkopuolella. Olemme käyneet myös Tallinnassa kuoroleirillä useita kertoja. 

Meillä on paljon teknologian mahdollistamia työkaluja käytössämme kuorotoiminnan ja itsenäisen harjoittelun apuna: NWC, Midi, MP3 ja MuseScore-tiedostot, nuottiarkisto ja kuoroäänitteet. Etäharjoitteluun sopii myös Jamulus-ohjelma.

Kuoro oli aktiivinen ja jatkoi harjoittelua myös korona-aikana – osittain etänä ja myös ulkona. Hankala periodi hitsasi meitä myös yhteen – emme antaneet periksi, vaan jatkoimme aktiivista kuorotoimintaa. Siinä auttoivat monet etäsovellukset, joita hyödynnämme edelleen. 

Jokainen meistä osallistuu kuoron toimintaan myös muilla tavoin kuin laulamalla – omien mahdollisuuksiensa mukaan. Tehtäviä löytyy karonkkajärjestelyistä tiedotukseen ja kaikkea siltä väliltä. Tykkäämme tehdä yhdessä!

Olemme

aktiivisia

Helsingin Laululla on myös aina jokin projekti käynnissä. Se voi olla seuraavan kuoromatkan suunnittelu tai jokin isompi konsertti – usein myös yhteiskonsertti jonkun muun kuoron kanssa. Vuonna 2021 projektin aiheena on tietysti kuoron 70-vuotisjuhlavuosi, jonka huipentumana siintää juhlakonsertti marraskuussa!

Siksi juuri me. Meillä on laulajia, jotka laulavat useassa eri kuorossa. Meillä on myös laulajia, jotka vaihtelevat välillä stemmasta toiseen. Joustavasti ja taidolla. Mainitsinko jo taitavuuden? Sillä taito – se on Helsingin Laululla aito! Tule mukaan!

Hae mukaan jo tänään!

Miksi hakea

kuoroon?

Siellä oppii. Helsingin Laulun ohjelmisto on monipuolista eikä ihan helppoa, ja se kehittää kuorolaisia sekä teknisesti että ilmaisullisesti. Laulamme kaikenlaista Mendelssohnista Abbaan – myös samassa konsertissa. Harjoituksissa ei ajelehdita, vaan harjoitellaan järjestelmällisesti hyvällä sykkeellä. Tarvittaessa järjestetään myös erillisiä stemmaharjoituksia äänialoittain.

Mikko Juvonen – tenori