Mukaan

Helsingin Lauluun?

Miksi hakea Helsingin lauluun?

Meillä on hyvä pössis. Me otamme Sinut avosylin vastaan sellaisena kuin olet. Koelaulun kautta, mutta senhän Sinä hoidat. Koska olet taitava laulaja. Mekin olemme. Meille ei riitä sinne päin tai melkein, sillä me haluamme olla hyviä. Siksi me treenaamme – paljon.

Seuraavat koelaulut eli HL pruuvit järjestetään syksyllä 2021.

Siihen asti voit seurata tekemisiämme myös Helsingin Laulun facebook-sivuilla, Instagramissa ja Twitterissä. 

Mitä laulaminen Helsingin Laulussa on käytännössä?

01

Meillä on valmiuksia eri musiikkityyleihin ja olemme ennakkoluulottomia ja kiinnostuneita uusista haasteista.

02

Treenaamme paljon – kertaviikkoisten harjoitusten lisäksi esimerkiksi opettelemme stemmoja itsenäisesti, myös kuoron tarjoaman teknisen tuen avulla.

03

Käymme laulutunneilla, laulamme pienryhmissä ja stemmoittain – stemmaviskaalit pitävät meistä hyvää huolta!

Kuoro

harjoittelee

Helsingin Laulun harjoitukset pidetään torstaisin kello 18-21. Harjoitustilamme sijaitsee Kallion seurakunnan seurakuntasalissa osoitteessa Siltasaarenkatu 28. Lisäksi vuosittain on kaksi harjoitusviikonloppua, joista toinen Helsingin ulkopuolella. Useimpina syksyinä olemme tehneet kuoroleirimatkan Tallinnaan. 

Koronarajoitusten ollessa voimassa treenaamme torstaisin etänä kuoronjohtajan luoman suunnitelman mukaisesti. Nyt olemme ottaneet käyttöön Jamulus-ohjelman, jonka avulla pystymme oikeasti laulamaan etänä yhdessä!

Käytössämme ovat myös NWC, Midi, MP3 ja MuseScore-tiedostot, nuottiarkisto ja kuoroäänitteet, joita käytämme ahkerasti apuna.

Jokainen meistä osallistuu kuoron toimintaan myös muilla tavoin kuin laulamalla – omien mahdollisuuksiensa mukaan. 

Olemme

aktiivisia

Helsingin Laululla on myös aina jokin projekti käynnissä. Se voi olla seuraavan kuoromatkan suunnittelu tai jokin isompi konsertti – usein myös yhteiskonsertti jonkun muun kuoron kanssa. Vuonna 2021 projektin aiheena on tietysti kuoron 70-vuotisjuhlavuosi, jonka huipentumana siintää juhlakonsertti marraskuussa!

Siksi juuri me. Meillä on laulajia, jotka laulavat useassa eri kuorossa. Meillä on myös laulajia, jotka vaihtelevat välillä stemmasta toiseen. Joustavasti ja taidolla. Mainitsinko jo taitavuuden? Sillä taito – se on Helsingin Laululla aito! Tule mukaan!

Hae mukaan jo tänään!

Miksi hakea

kuoroon?

Siellä oppii. Helsingin Laulun ohjelmisto on monipuolista eikä ihan helppoa, ja se kehittää kuorolaisia sekä teknisesti että ilmaisullisesti. Laulamme kaikenlaista Mendelssohnista Abbaan – myös samassa konsertissa. Harjoituksissa ei ajelehdita, vaan harjoitellaan järjestelmällisesti hyvällä sykkeellä. Tarvittaessa järjestetään myös erillisiä stemmaharjoituksia äänialoittain.

Mikko Juvonen – tenori