Maaliskuussa kajahtaa kolme kuoroa samaan aikaan - Helsingin Laulu

Maaliskuussa kajahtaa kolme kuoroa samaan aikaan

Julkaistu: 

WhatsApp Image 2023-03-13 at 09.48.52

Kirjoittaja

Jukka Isokangas
baritoni

Siitä täytyy tulla hieno – kolmen kuoron, neljän solistin ja yhden kinnorin yhteisestä konsertista. Olemme maaliskuussa mukana esiintymässä Säde Bartlingin säveltämässä ja Veli-Pekka Hännisen käsikirjoittamassa musiikillisessa passiokertomuksessa Temppelinaukion kirkossa. Laulajia on lähes sata, osa konkareita, osa vasta hiljattain näissä kuoroissa aloittaneita. Mutta millainen matka on kuljettu ja millainen projekti onkaan ollut tämän tavoitteen saavuttamiseksi?

Ympärillä on yhtäkkiä uusia kasvoja, nimiä, ääniä ja tapoja laulaa. Kuulemme kunkin kuoron ominaista omaa huumoria ja näemme erilaisia sosiaalisia hahmoja. Kuoroissa on omia tapoja kommentoida laulamista. Ja harjoituspaikatkin tuntuvat erilaisilta. Ei ole ollenkaan yksinkertainen juttu käytännössä ja musiikillisesti tuoda yhteen kolme kuoroa tuottamaan yhtenäisesti soiva ja koreografisesti koossa pysyvä kokonaisuus. Mutta eipä hätää, meininki on positiivista ja eteenpäin vievää. Ympärillä olevien kuorotoverien nimetkin alkavat tulla pikku hiljaa tutuiksi. Teos alkaa muotoutua ja yksittäisistä osista alkaa hahmottua kokonaisuus. Kyllä iso kuoro kuulostaa komealta! 

Ai mikä on kinnor? Se on kannettavan kokoinen harppu tai lyyra.

Samaan aikaan toisaalla Temppeliaukion kirkossa 23.3.2023. Lue lisää teoksesta täältä: https://helsinginlaulu.fi/konsertit/sat/

Kuvassa Jukka keittämässä kahvia harjoitusten taukoa varten. ”Helsingin Laulun miehille sattui juuri maaliskuulle taukokahvitusvuoro ja olemme keittäneet kahvit joka torstai melkein sadalle.”

Lue myös

Kuva Requiemin nuotista, alton stemma merkitty

Kohti sielunmessua

Marraskuussa 2021 keskellä joululaulujen harjoittelurupeamaa kuoronjohtajamme Hanna kertoi, että keväällä

Jaa artikkeli

Facebook
Twitter
LinkedIn